Gezondheidsverklaring voor het praktijkexamen

 

Voor het inplannen van het praktijkexamen is het noodzakelijk dat de leerling medisch goedgekeurd is door het CBR. Het is voor rijscholen niet mogelijk om een Eigen verklaring in te dienen voor leerlingen bij het CBR. Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn gezondheidsgegevens. Door zelf de Gezondheidsverklaring in te vullen, denkt een kandidaat bewust na over de vragen over zijn gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk.

 

 

Waarom een medische verklaring?

 

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en dat van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? Dan mag je niet altijd de weg op. Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Gezondheidsverklaring.

 

 

Hoe werkt het?

 

Aan het begin van je rijopleiding ga je een Gezondheidsverklaring invullen. Dit doe je via Mijn CBR.

Zonder deze verklaring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden!

Om geen vertraging in het reserveringsproces op te lopen, is het belangrijk dat de gezondheidsverklaring aan het begin van je rijopleiding wordt ingediend!

De gezondheidsverklaring kost €44,50.

Let goed op met het aanvinken van de rijbewijscategorie bij de aanvraag van een Gezondheidsverklaring (GV). Dit voorkomt problemen en mogelijke vertraging bij het beoordelen van een Gezondheidsverklaring. De rijbewijscategorie voor het besturen van een auto is rijbewijscategorie B.

 

Meer informatie over het indienen van je Gezondheidsverklaring vind je op de site van het CBR Gezondheidsverklaring