Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen.

 

Voordelen van een tussentijdse toets

 

  • Je slagingskans voor je praktijkexamen neemt aanzienlijk toe.

 

  • Een tussentijdse toets kan ervoor zorgen dat jouw zenuwen bij het praktijkexamen een stuk minder zijn omdat je weet hoe het examen precies verloopt.

  • De examinator geeft na afloop advies over examenonderdelen waar nog extra aandacht aan gegeven moet worden.

 

  • Indien de bijzondere manoeuvres correct zijn uitgevoerd krijg je hiervoor vrijstelling bij je eerste praktijkexamen!

 

 

Nadelen van een tussentijdse toets

 

  • Met een tussentijdse toets haal je niet je rijbewijs. Ook niet als je voldoende hebt gereden. Als je voor het eerste praktijkexamen zakt ben je de vrijstelling kwijt en zal je het volgende examen gewoon weer de bijzondere manoeuvres moeten doen.

 

  • De tussentijdse toets kost natuurlijk ook geld, hier komen echter nog extra kosten van je rijschool bij. Weeg dus goed voor jezelf af of je het de moeite waard vindt om een tussentijdse toets af te nemen.

 

 

TIP!

Tijdens je rijopleiding doen we bij Rijschool Lodewijk ook een proefexamen. Je rijd dan met de instructeur een examenroute net zoals bij het CBR. Dit doen wij gewoon standaard bij onze rijlessen. Bij ons ga je pas op het examen als je er echt klaar voor bent!