RIJLES TIPS


Wil jij graag je rijbewijs halen en ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? We hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet om je rijbewijs zo snel mogelijk te halen. Dat kan je een hoop tijd en geld besparen! Meld je snel aan bij Rijschool Lodewijk en haal snel je rijbewijs!

 

HAAL SNEL JE THEORIE!

Begin direct met je theorie. Je kunt pas op praktijkexamen als je het theoriecertificaat op zak hebt. Bovendien kun je de kennis over verkeersregels die je hebt opgedaan tijdens het studeren ook tijdens je praktijklessen gebruiken!

 

DOE EEN PROEFLES!

Tijdens de proefles worden je rijvaardigheid competenties in kaart gebracht zodat je direct doelgericht aan de slag kan.
Les minimaal 1x per week en laat bij voorkeur geen grote gaten vallen in je lesprogramma (gaten van 14 dagen zetten je in de regel een stapje terug). Om deze les gaten te voorkomen raden wij je aan je les planning in zijn geheel vast te leggen, dus tot en met het examen.

 

LES OP VERSCHILLENDE TIJDEN

Neem indien mogelijk verschillende lestijden. Op deze manier wordt je geconfronteerd met verschillende verkeersomstandigheden. Les ook een keer s'avonds, dan kan je daar ook aan wennen.

 

RUST GOED UIT!

Zorg dat je uitgerust aan je rijles begint. Autorijden is namelijk in het begin best vermoeiend! Wanneer je uitgerust aan de rijles begint, zul je in staat zijn om je beter te kunnen concentreren en om die concentratie ook beter vast te houden.

 

HOU JE VOORTGANG GOED BIJ

Bestudeer je vorderingenkaart en bespreek met je rijinstructeur voor de les je doelstelling en na afloop in hoeverre je de doelstelling behaald hebt.

 


RIJ EENS MEE MET EEN ANDERE LEERLING

Handig om in de lesauto extra ervaring op te doen. Je kunt op deze manier goed in de gaten houden wanneer je moet kijken en welke handelingen je moet verrichten waardoor je sneller routine zult ontwikkelen.