JE EERSTE AUTO KOPEN


De aanschaf van jouw eerste auto is niet zomaar iets. Het is een grote investering, en je wilt zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Waar moet je op letten bij de aankoop van je eerste auto? We hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet.

 

WAAR HEB JE DE AUTO VOOR NODIG?

Heb je een auto nodig om elke dag naar je werk te gaan, of wil je hem alleen gebruiken om een weekendje weg te kunnen met je vrienden? Deze vraag is super belangrijk om te stellen voordat je op zoek gaat naar je eerste auto. Denk goed na over de vraag waar je hem voor nodig hebt, maar ook wat voor auto je nodig hebt. Als je kinderen hebt raden wij je aan om voor een 5-deurs te kiezen. Ben je alleenstaand en gebruik je hem alleen voor het werk dan is een 3-deurs voldoende. Bedenk naast hoe regelmatig je de auto gebruikt ook of je ver moet rijden met de auto. In de ochtenduren kan het namelijk erg druk zijn op de weg waardoor je helemaal niet sneller bent op je werk dan wanneer je niet met de auto gaat. 

 

DENK AAN JE BUDGET

Kijk altijd met een realistische blik naar je financiën. We hebben het hier niet alleen over de aankoopprijs, maar ook aan de kosten op het gebied van de onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Als je in de stad woont moet je ook de kosten voor het parkeren meenemen in je budget. Wil je duurzaam rijden dan zal je een elektrische auto nodig hebben, deze auto’s zijn bij de aanschaf duurder dan een benzine of diesel auto. Daarnaast is het verbruik van een auto ook een aspect om rekening mee te houden. Een snelle auto betekend niet alleen hogere kosten, je zult ook vaker bij de benzinepomp staan.

 

GA OP ZOEK NAAR DE BESCHIKBARE OPTIES

De volgende stap is om op zoek te gaan naar de auto’s die binnen je budget vallen. Voor occasion wagens kun je altijd eens een kijkje nemen op Autotrack. De tweedehands auto’s die hier op staan worden altijd gecontroleerd, dit geeft je wat meer zekerheid.  Vraag voor nieuwe auto’s altijd een offerte aan bij verschillende dealers. Hier willen onderling nog wel eens grote verschillen in zitten.

 

MAAK ALTIJD EEN PROEFRIT

Als je eenmaal een selectie hebt gemaakt van auto’s die aansluiten bij wat je zoekt is het verstandig om een proefrit te maken. Probeer alle auto’s uit die je in jouw selectie hebt gekozen, dit maakt het makkelijk om de auto’s te vergelijken. Het is een goed idee om vooraf even te bellen voordat je een proefrit maakt. De verkopers vinden dit altijd erg prettig.

 

SLUIT DE DEAL

Je hebt je onderzoek gedaan, je weet wat je wilt en je hebt al een proefrit achter de rug. Als het tijd is om te onderhandelen over de deal is het van belang om alle papieren goed door te lezen. Voordat je de koopovereenkomst ondertekent moet je zeker weten dat er geen addertjes onder het gras zitten. Controleer altijd even de gegevens over de auto zelf, denk aan kilometerstanden en aan mogelijke gebreken. Door de koopovereenkomst goed door te lezen zal je niet voor verrassingen komen te staan. Heb je weinig verstand van auto’s? Neem een familielid, vriend of kennis mee die dit wel heeft en jouw kan adviseren. Dit kan vaak al een hoop schelen. 

Zolang je de informatie uit dit artikel in het achterhoofd houd zal je tijdens de aankoop van je eerste auto geen fouten kunnen maken. Neem de tijd om de auto te vinden die aansluit bij wat je zoekt, het is namelijk niet zomaar een investering. Voor je het weet ben ook jij voorzien van een uitstekende auto waar je voor een lange tijd plezier van zult hebben.